A rutinos Grónai Sándor 63,5 kilogrammos súlycsoportban a B kategóriában az első akadályt a chilei Lopez Pascal ellen sikerrel vette, az üzbég Joxti Boyev ellen a nyolc közé jutásért azonban már nem sikerült továbbjutnia, pontozással kikapott. Boyev később a világbajnoktól kikapva bronzérmet szerzett. Meg kell jegyeznünk, hogy a legnagyobb létszámú súlycsoport volt Sanyiéké, 28 nevezővel, igen kemény ellenfelekkel.


Eredetileg a B kategóriát azért vezették be, hogy azok az országok is fel tudjanak zárkózni a VB keretein belül, akiknél kisebb a mezőny, de az utóbbi években gyakorlattá vált, hogy több élvonalbeli csapat is (idén pl. Oroszország, Kazahsztán és Üzbegisztán, korábban Fehéroroszország is) bajnokságaik második helyezetteit a B kategóriába nevezte be, ezért gyakorlatilag a szint megközliti az A kategória meccseit.


A nehézsúlyú Varga István szintén a B kategóriában kazah ellenfél ellen sajnos már az első meccsen búcsúzott. A ránézésre “egy mérettel nagyobb” Rakhmangulovval jól kezdett, súlybeli adottságainak megfelelően sok mozgással, másodszándékkal dolgozva sok találatot is szerzett, de nem tudott felülkerekedni. Jó meccsen, pontozással esett ki.


Az A kategória 60 kilós súlycsoportjában Habash Antoine Magyarország első A kategóriás világbajnoki érmét szerezte meg. Első mérkőzésén az iraki Ahmed Abbood All Al-Saedival kicsit görcsösen kezdett, de sikerült pontozással legyőznie az erőszakos, clinchben sokat dolgozó ellenfelét. A nyolc közé jutásért a másik ágon a lengyel Lukasz Slawomir Leczycki verekedős, clinchben rengeteg térdrúgást használó stilusával magabiztosan verte kirgiz ellenfelét, igy tudtuk, hogy Antoine-nak ki kell használnia magasságbeli fölényét, és igy kezdett ráhangolódni a következő mérkőzésre.
Összeszedetten, pontosan kezdett Antoine, és az első menet végén egy ugrótérddel fejre bevitt találat után az orvos nem is engedte tovább küzdeni a lengyel fiút – magyar versenyző a VB elődöntőjében!


A következő ellenfél nagyon keménynek igérkezett – a thai Thoetkiat Suwat. Antoine rengeteg találatot szerzett a thai ellen kézzel, térddel, könyökkel, aki bár pontozással egyértelműen nyerte a meccset, clinchben sem tudott olyan fölényesen elhúzni tőle, mint korábbi ellenfeleitől, vagy akár később a döntőben az ezüstérmes ukrántól. Habash Antoine tehát bronzérmes, gratulálunk neki!


A világbajnokság egy kis előrelépést hozott a sportpolitika terén is. Biróink közül Vojvoda György nemzetközi birói minősitést szerzett, Pokorádi Balázst pedig beválasztották az EMF (Európai Muaythai Szövetség) birói bizottságába.