Csányi János elmondta, a klub az élversenyzők mellett ma már a legkisebbekkel, a 7-8 évesekkel is foglalkozik. Az ő felkészítésükben persze még nem szerepelnek versenyek, rávezető gyakorlatokat végeznek, mert a küzdősportokban, mint minden más sportban a legfontosabb, hogy a fiatalok biztos alapot szerezzenek.

 

A klubnak egyébként jelenleg nyolc magyar bajnoka van, három K1 szabályrendszerben, öt pedig thai bokszban. Rendszeresen részt vesznek a külföldi nyílt bajnokságokon is, ahonnan dobogós helyekkel térnek haza. A klub élversenyzői: Horváth László, Grónai Sándor, Mednyánszky Ádám, Pardavi Dávid, Balogh Mária, és Szabó Bernadett. Utóbbi két versenyző épp a hétvégén nyerte meg a BM K1 magyar bajnokságát.

 

A klub jövőbeni célja, hogy válogatottjaik az elkövetkezendő években Európa bajnoki és világbajnoki dobogóra állhassanak.

 

Csányi János végezetül kifejtette, a küzdősportok megítélése hazánkban is egyre pozitívabb, a fenntartások helyett ma már a sportteljesítményt látják az emberek. A sportágat kifejezetten ajánlja a fiataloknak, mert az fegyelemre és az ellenfél tiszteletére is megtanít.

 

Papp Zsolt

Fotó: O. Jakócs Péter